tick 30 dagars öppet köp tick Lågprisgaranti tick Snabb Leverans tick Alltid 39kr frakt rating

Vad lagen säger om dold övervakning

Känns det som att du begår ett brott när du filmar din chef under ett utvecklingssamtal? Tänk om. Att filma människor med dold kamera som man själv bär på sig är i regel inte en överträdelse av lagen, problemen kommer om man får för sig att publicera smygfilmat material.

Visst finns det platser där filmning är förbjudet, men även i dessa fall krävs rätt så mycket för att en domstol ska få till en fällande dom. Att fästa upp övervakningssystem i sitt hem och på privat mark är fullt lagligt, likaså att upprätta spionkameror i sitt hem, eller att bära en spionkamera med sig.

Man kan vilja använda spionprylar av många olika anledningar, allt från att spionera på sin partner till att hålla koll på städerskans förfaranden när man inte är i närheten. Man kan också hålla ett vakande öga på sina barn när nöden kräver att man lämnar dem ensamma, och man kan med hjälp av en spårsändare spåra sin egen bil i det fall den blir stulen. Möjligheterna är många och spionprylen just du behöver finns garanterat här hos oss på Prylstaden.

Vad är olagligt?

Det är olagligt att utrusta någon annans hem eller mark med spionprylar. Du har bara rätt att använda dem om du bär dem själv, eller installerar dem hemma hos dig eller på dina privata ägodelar.

Ta reda på om du blir spionerad på

Misstänker du att du är övervakad? Skaffa en buggdetektor och få svar en gång för alla. Det är så lätt att bli paranoid när det finns så många bra spionprylar på marknaden, men i takt med att teknologin för spionprylar utvecklas, så utvecklas också teknologin för att med enkla medel upptäcka dem. Hos Prylstaden kan du köpa både spionprylar och buggdetektorer.

Våra senaste inlägg: